| BOLD | BACK TO THE EIGHTIES


Big, Bold and Beautiful.
Zo kan je de nieuwe collectie van ROOI omschrijven.

Ik dompelde me de voorbije maanden onder in de eighties en liet me inspireren door Jane, Cindy, Kim, Kylie en hun vriendinnen. Het resultaat is BOLD. Ik hoop dat je er even blij van wordt als ik!

De eighties hebben me al altijd een beetje gefascineerd. Hoe kan het ook anders, met die energie, die heerlijke muziek, de kleuren en de stijlen. Een stukje nostalgie waarschijnlijk, want ik ben zelf een kind van de eighties (1983 - het jaar van Flashdance en Total Eclips of The Heart). Al speelden mijn tienerjaren zich in de nineties en 2000's af. Echt heel bewust mee-beleefd heb ik ze dus niet. Die dolle eighties. 

Door de vorige collecties GARDEN en ROARING, ontdekte ik hoe leuk ik het vind om niet alleen juwelen te creeëren en te maken, maar ook om er een concept rond te bouwen. Dit zorgt aan de ene kant voor tonnen aan inspiratie, maar geeft me tegelijk een beetje afbakening op vlak van kleur en stijl. En dat heb ik echt nodig. Want aan ideeën geen gebrek. Ertussen kiezen, is voor mij de grote moeilijkheid. 

Het idee om de eighties als inspiratie-bron te gebruiken voor een collectie, kreeg pas vorig jaar echt vorm toen Hanne met haar Eighties Aerobics naar Leuven kwam. Sindsdien word ik wekelijks ondergedompeld in de eighties-vibe en werd duidelijk dat ik hier iets mee wou doen. 

Ik ging door een lang proces van creëren, kiezen en produceren. Maar het resultaat mag er zijn. Ik koos voor pastel-eighties kleuren en veel bling bling. Juwelen met nieuwe of opvallende vormen, statement-juwelen of net wat stoerdere juwelen. It's all there en helemaal BOLD. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw reactie. Want de ROOI'kes zie ik natuurlijk het liefst bij mijn klanten!

Eens de collectie op punt stond, was het tijd om de nieuwe ROOI'kes in beeld te brengen. Mijn eerste idee was om een shoot te doen met een kleine knipoog naar de eighties. Maar als snel bleek dat het veel leuker was om een beetje over the top te gaan en me helemaal onder te dompelen in de eighties-sfeer. Ik verzamelde kleding, stoffen en materialen om de shoots de juiste vibes te geven. Gelukkig kon ik terecht bij fulltime-eighties-lovers Hanne (Eighties Aerobics) en Klara van inDRUK voor heerlijke kleren, stoffen en leuke props. 

Na een eerste briefing waren ook fotografe Birgit en model Nya helemaal voor het idee gewonnen. Maren zorgde voor de heerlijke make-up en we gingen shooten in De Drukkerij (waar Klara van inDRUK leuke eighties-hoekjes inrichtte) en op Casacourt (Albert Dejongheplein in Kessel-Lo, in de wolken van Sidiomoderne).

En zo brachten we de nieuwe collectie BOLD in beeld met een vette knipoog naar de eighties. Zo kan jij nu vlotjes de mooiste juwelen uitkiezen om mee te shinen!


Laat een reactie achter