HockneyWat heeft Hockney met de nieuwe collectie GARDEN te maken?

Leidraad.
Ik had nood aan een soort van leidraad bij het maken en kiezen van nieuwe ROOI'kes. Een beetje aflijning. Want ideeën heb ik altijd genoeg. Ertussen kiezen, da's een ander paar mouwen. 

Afbakenen dus. 
Maar hoe?
Wat als ik nu eens op zoek ga naar een mooi beeld of foto, en daar kleuren uit kies? Goed idee, maar ik wist niet waar te beginnen en bleef wat dralen.

Inspiratie.
Tot ik een golden tip kreeg: kijk eens naar het werk van David Hockney. And so I did. Mijn oog viel op het schilderij Garden. Het gaf me meteen een blij, zuiders en vrij gevoel. Alsof ik me op die mooie plek op een stoeltje kon neerzetten. Ik koos enkele kleuren uit het werk en gebruikte deze in de nieuwe collectie. 

Dankjewel aan de liefste fotograaf @birgitsterckx voor die golden tip!

Het schilderij inspireerde me trouwens niet alleen voor de kleuren. Ook qua algemene 'feel' en 'mood' greep ik ernaar terug. Ik koos de Kruidtuin in Leuven om een shoot te doen en zelfs de songs waarvan ik de ROOI'kes hun namen ontleende, koos ik op basis van de mood dat het schilderij me geeft. 

Human.
Dat een palet van vijf kleuren - zilver en goud niet meegerekend - nog te veel is voor één collectie, had ik gaandeweg pas door. Maar kom, only human en al doende leert men. Of dat maak ik mezelf toch graag wijs. 

En jij? Herken jij de sfeer van het schilderij in de collectie? Of zie je in de verste verte de link niet? 


Laat een reactie achter