And A Happy New Year!


Wat 2022 ons gaat brengen? Geen idee!

Maar als het voor ROOI verder loopt zoals in 2021, ben ik content Su-per content.
Dus be prepared, ik ga even emo doen...

Lieve allerliefste klanten van ROOI,

jullie hebben - denk ik - geen idee wat jullie steun voor mij betekent. Elke aankoop, elke like, elke aanmoediging, elke tip, elke aanwezigheid op een event betekent zó veel voor een klein ondernemerke als ik.
You make me feel warm inside. Hot zelfs!

ROOI begon enkele jaren geleden als een klein project tijdens een lastige periode. De lastige periode is achter de rug (of toch voor een groot stuk), maar ROOI is blijven bestaan.

Vandaag is ROOI mijn bijberoep. Maar ik begin er stillekes aan van te dromen om er mijn hoofdberoep van te maken. Meer nog, ik zie ROOI als mijn hoogstpersoonlijke arbeids-re-integratie-traject.

Say what?
Jep, klinkt misschien wat gek, maar ’t is wel zo. Naast dit bijberoep heb ik namelijk geen hoofdberoep. Al meer dan zeven jaar ben ik arbeidsongeschikt. Werken in loondienst is, omwille van fysieke en mentale gezondheidstoestanden, voor mij al een hele tijd niet meer mogelijk.
Oink? Hoe kan dat nu? Jij bent toch altijd helemaal gezond als wij jou zien op ROOI-events?
Ja hoor, dat is helemaal waar. Maar op zo’n moment zie je natuurlijk ook niet alles.

Migraine is al van kinds af aan deel van mijn leven. Toen deze aandoening acht jaar geleden chronisch werd, ging het licht een tijdje uit. Ik was niet in staat mijn energie op de juiste momenten in te zetten en op andere momenten tot rust te komen. Ik raakte verstrikt in een soort spinnenweb van migraine-aanvallen,  fysieke klachten, chronische vermoeidheid, angst, paniek en onzekerheid. Die balans waar we met zijn allen zo naar op zoek zijn? Daar was ik even (of een paar jaar) heel ver van verwijderd.

Plezant was anders, maar dit is zeker niet bedoeld als klaagzang. Want ik ben super dankbaar dat ik naast de vele lastige dagen, ook altijd goede dagen ben blijven hebben. Deze zorgden ervoor dat ik nog kwaliteitsvolle momenten en -ervaringen beleefde en dat ik niet in een depressie terecht kwam. En op zo’n momenten is dus ook ROOI ontstaan.

Waarom ik dit nu vertel? Niet zodat jij je zorgen zou maken. Want ik ben best trots op de weg die ik heb afgelegd. Met dank aan professionele begeleiding en de steun van mijn gezin, familie en vrienden, gaat het nu pakken beter. Ja, het blijft een uitdaging om de migraine een plaats te geven in mijn leven. Ja, ik moet opletten waaraan en hoe ik mijn energie besteed. En neen, ik ben nog steeds niet in staat om te werken in een ritme dat niet het mijne is.

Máár ik heb grote stappen gezet de voorbije jaren. Door ROOI – en dus door jullie – bouw ik zelfvertrouwen op en durf ik ervoor te gaan. Durf ik te dromen van een job op mijn eigen ritme. Daarom betekent jullie steun zoveel voor mij. En daarom … Merci!

Dat 2022 er eentje mag zijn vol warmte, liefde en feest!

X.

Sabine


1 reactie


  • Sabine

    Hey Sabine,

    Bedankt voor je moedige getuigenis. Zo knap van je dat je je eigen weg zoekt én duidelijk ook vindt. Ik wens je niks dan het allerbeste voor 2022, held.

    Vanessa


Laat een reactie achter